Marketing


Internet oglašavanje

Obzirom da se internet oglašavanje nameće kao najefikasniji način oglašavanja i to da su internet portali dostupni 24 sata dnevno širom svijeta, internet oglašavanje predstavlja najbolji način da predstavite sebe i svoju kompaniju.

Oglašavanjem na internet portalima gradite bolji imidž vaše kompanije.Oglašavanje na Internetu osigurava vam povećanje posjećenosti vašeg web site-a što rezultira povećanjem potražnje za proizvodima i uslugama koje nudite. Što se više oglašavate online, dostupni ste većem broju posjetitelja, a samim tim i većem broju potencijalnih klijenata.


Banneri


Leaderboard banneri su pozicionirani pri vrhu svake stranice, uključujući sve web verzije (Dektop,tablet i mobile), s tim da se ovi banneri pretvaraju na manjim uređajima u responsive banner. Ovo je najveća površina bannera koju nudimo i ujedno i najatraktivnija pozicija najčešćih izbora prilikom planiranja kampanje.

Square banneri su pozicionirani u gornjem desnom dijelu stranice na naslovnici, rubrikama i člancima, kada je u pitanju dektop verzija prikazivanja. U mobilnoj verziji banner je prikazan neposredno nakon sadržaja stranice, odnosno prije footera. Ovisno o kojoj responsive verziji se radi, square banner se prilagođava da bude vidljiv na svakom uređaju.

Ovaj banner je najpoželnji kod svih klijenata. Također preporučen iz razloga što se lijepo "stopi" u sadržaj, te samim time predstavlja jednu od najljepših reklamnih površina. Njegova prednost leži u tome što je prilagodljiv svakoj veličini ekrana.

Skycraper prikazan na samo desktop verziji i neposredno do članka. Ovaj banner spada u bannere visoke gledanosti, jer se nalazi neposredno do članka, i nemoguće da bude neprimjetan.


Vidljivost bannera


Leaderboard (728x90)
Square (250x250)
Responsive
Skycraper (120x600)

Primjer


Kliknite ovdje da bi ste vidjeli raspored reklama na našoj web stranici.Cijena oglašavanja


Oglašavanje na Internetu jeftinije je nego oglašavanje u većini drugih medijima. Osim toga Internet oglašavanje je učinkovitije od oglašavanja u ostalim medijima ako svoje reklamne poruke usmjeravate prema ciljnoj skupini jer se vaš oglas prikazuje jedino onima koji su zaista zainteresirani za tip usluga ili proizvoda kakve nudite.

Obzirom da portal komentar.ba želi maksimalno izaći u susret svojim klijentima, nismo definisali fiksnu cijenu oglašavanja, te smo omogućili svojim klijentima mogućnost dogovora. Za sve informacije možete nas kontaktirati putem naše kontakt forme ili direktno na email adresu marketing@komentar.ba